fbpx

Будьмо здоровими!

XXI століття – час викликів і змін! Бути здоровим – це не лише важливо, це ключова необхідність у сучасному світі. І не лише фізично, а й ментально!

ВООЗ пише, що ментальне здоров’я – це стан психічного добробуту, який дозволяє людям справлятися зі стресами життя, реалізувати свої здібності, добре навчатися та добре працювати, а також робити внесок у суспільство.

Ментальне здоров’я включає емоційний, психологічний та соціальний добробут. Простими словами: це коли ми вміємо ладнати зі своїми емоціями, проживати стрес і травми та перебуваємо в спокійному і нетоксичному оточенні.

Рівненський ліцей «Елітар» теж не є винятком, коли хоче, щоб усі учасники освітнього процесу були не лише розумними, а й психологічно стійкими та витривалими.

У п’ятницю, 6 вересня, в 11-БХ класі було проведено виховну годину спілкування з елементами тренінгу «Ментальне здоров’я. Як його зберегти?». Захід мав на меті ознайомити учнів із поняттям «ментальне здоров’я», його ознаками, формування у здобувачів освіти знань, спрямованих на збереження і зміцнення ментального здоров’я, виховання дбайливого ставлення до власного здоров’я та здоров’я близьких, сприяння усвідомлення факторів, що впливають на ментальне здоров’я, розвиток уваги, спостережливості, творчих здібностей, соціальної активності, логічного і позитивного мислення про необхідність збереження життя і здоров’я як найбільшої цінності.

Проте найцікавішою стала практична частина, на якій були заплановані та проведені вправи, що допомогли впоратися зі страхом, тривогою, заспокоїтися, почуватися впевненіше, надавати підтримку у складних життєвих ситуаціях собі та своїм близьким.

Будьмо здоровими, бо це – найголовніший чинник, який робить людину щасливою!

О. Бондаренко

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on email